Bedste smalle opvaskemaskiner (Januar 2018)

Find de smalle opvaskemaskine på 45 cm, der klarer sig bedst i test og får de bedste anmeldelser.

96
#1
Siemens SR46M580SK
Smal opvaskemaskine (45 cm bredde)
"Testvinder" - Tænk.dk 2016
✓ 4.7 ud af 5 (63 brugere)
kr 3.463
Se forhandlere »
00
#2
Siemens SR65E004EU
Smal, integrerbar opvaskemaskine
✓ 4.8 ud af 5 (9 brugere)
kr 3.449
Se forhandlere »
loading icon

Bedste tilbud lige nu...

54%
Beko DUN39330X
8.090,-
3.699,-
48%
Candy CDP 2D947...
4.999,-
2.599,-
42%
Indesit DIFP18T...
3.995,-
2.299,-
41%
Beko DUN39330W
5.999,-
3.549,-
40%
Beko DUN26220W
4.390,-
2.639,-

Vis alle smalle opvaskemaskine tilbud

Score 96% 0%
Siemens SR46M580SK Siemens SR65E004EU
4,7
63 anmeldelser
4,8
9 anmeldelser
Pris 3.463 kr 3.449 kr
Testresultater "Testvinder" - Tænk.dk 2016
Energiklasse
Tørreevne
 ABCDEFG 
 ABCDEFG 
Årligt vandforbrug 2660 liter 2660 liter
Årligt energiforbrug 280 kWh 220 kWh
Antal kuverter 10 9
Lydniveau 44 dB 48 dB
Integrerbar
Bredde 448 mm 448 mm
Ekstra høj
Bestikbakke øverst

Valg af smal opvaskemaskine

Vigtigste pointer:

De bedste smalle opvaskemaskiner er Siemens SR65E004EU og ifølge vores test af opvaskemaskiner.

I de seneste år er der foretaget flere opvaskemaskine test, hvor smalle modeller med en bredde på 45 cm har været involveret. I alt er 1 er smalle opvaskemaskiner kåret som "bedst i test".

Den gennemsnitlige pris for en smal opvaskemaskine er på 3463 kr.

Den gennemsnitlige kapacitet for en smal model er på 10 kuverter.

Valg af opvaskemaskine type

Type

Almindelig opvaskemaskine

Smal opvaskemaskine

Bordopvaskemaskine

Almindelig opvaskemaskineAlmindelig opvaskemaskineAlmindelig opvaskemaskine
Antal i testen2515
Antal testvindere510
Gns. score869686
Gns. pris4404 kr.3290 kr.2110 kr.
Gns. årligt vandforbrug2736 liter2660 liter2216 liter
Gns. årligt energiforbrug249 kWh280 kWh216 kWh
Gns. antal kuverter13108
Gns. lydniveau45 dB44 dB48 dB

Hvilken smal opvaskemaskine er bedst?

På Test-opvaskemaskine.dk er smalle opvaskemaskiner på 45 cm blevet rangeret i forhold til hinanden, med udgangspunkt i, hvilke anmeldelser modellerne har fået af brugerne. Dermed giver vores rangering af opvaskemaskiner et indblik i, hvilke modeller der har den største tilfredshed blandt brugerne.
Siemens SR65E004EU er den smalle opvaskemaskine vi har vurderet til at være bedst. På en anden- og tredjeplads kommer henholdsvis og .

Hvilke smalle opvaskemaskiner er bedst i test?

Der foretages jævnligt test af opvaskemaskiner, hvor der kåres nye modeller som "bedst i test".

 
Følgende smalle opvaskemaskiner er kåret som "bedst i test":

Ved valg af smal opvaskemaskine

En smal opvaskemaskine adskiller sig fra både indbygningsopvaskemaskinen og den integrerbare opvaskemaskine ved, at den er mindre i bredden. Det betyder, at du kan få en fin opvaskemaskine, som du stadig kan bygge ind eller integrere fuldstændigt i dit køkken, som du vil.

 

Det kan være, at du har brug for en smal opvaskemaskine på grund af dit køkkens indretning, eller også skal du bruge den et sted, hvor pladsen er lidt mere trang - måske i dit sommerhus. I det følgende vil vi gennemgå de specifikationer, du skal være opmærksom på, når du gerne vil anskaffe dig sådan en opvaskemaskine.

Energimærke og vandforbrug
Det er ikke nogen hemmelighed, at en opvaskemaskine bruger strøm og vand og dermed har betydning for dit private forbrug af energi. Derfor er det også en god idé, at du bruger tid på at sætte dig ind i, hvad du skal gå efter, når du skal købe en ny, smal opvaskemaskine.

 

Du kan med fordel anskaffe dig en smal opvaskemaskine, der har en energimærkning i den gode ende af spektret, da det på sigt vil spare dig for penge og miljøet for yderligere belastning. Hvis du vælger en smal opvaskemaskine med mærket A+++ eller A++, er du på den sikre side.

Kapacitet - er der plads nok i en smal opvaskemaskine?
Måske er du af ydre forhold tvunget til at købe en smal opvaskemaskine. Det kan simpelthen være, at der ikke er plads til andet i dit køkken. Og så er du nødt til at se på, om du kan finde en smal opvaskemaskine, der har kapacitet nok til dit behov.

 

Den smalle opvaskemaskine har normalt plads til omtrent 8-10 kuverter, hvilket er nok til den mindre familie eller parret, der bor alene. Du kan dog sagtens købe en smal opvaskemaskine, selvom I er flere i familien. Så skal du da afgøre med dig selv, om du vil vaske op i hånden ved siden af eller bruge den smalle opvaskemaskine flere gange i løbet af dagen. Her skal du være opmærksom på et øget vand- og energiforbrug.
 
Opvaske- og tørreevne
Du skal også huske at se på, hvordan den smalle opvaskemaskines opvaske- og tørreevne er. Det spiller nemlig en rolle for, hvor grundigt den gør dine ting rene, og hvor godt den tørrer efterfølgende. Du skal også her gå efter en A-vurdering, da du så er sikker på, at disse parametre er i topklasse. Hvis vaske- og tørreevnen er ringe, risikerer du at åbne en opvaskemaskine med beskidte og fugtige tallerkner.
 
Hvordan er betjeningen og brugervenligheden?
For mange mennesker er det desuden vigtigt, at den smalle opvaskemaskine er let at betjene. Displayet må gerne være overskueligt, og for den gennemsnitlige bruger er der ikke behov for al mulig unødig information. Det er faktisk nok, at den smalle opvaskemaskine kan vise dig, hvilket program den vasker på, og eventuelt hvornår den er færdig.

 

Tag dig derfor god tid til at undersøge, om opvaskemaskinen er let at betjene, samt hvilke informationer og programmer du har adgang til via opvaskemaskinens betjeningspanel. I og med at du har brug for en smal opvaskemaskine, kan det også tænkes, at der er småt med plads i det rum, hvor den skal installeres. Derfor er det også vigtigt, at der er let adgang til opvaskemaskinens betjeningspanel.
 
Larmer den meget?
En opvaskemaskine skal normalt stå i et køkken. Efter samtalekøkkenets fremkomst er det blevet endnu mere populært at tilbringe meget tid i dette rum. Derfor bør du også tage den smalle opvaskemaskines lydniveau med i betragtning, når du skal vælge en opvaskemaskine.

 

Det er meget irriterende, hvis den smalle opvaskemaskine larmer så meget, at det er svært at føre en samtale - retfærdigvis skal det dog siges, at langt de fleste modeller er absolut fornuftige på det punkt.
 
Ekstra detaljer og funktioner
Udskudt start, AquaStop-funktion og Antifingerprint er nogle af de ekstra detaljer, du kan finde ved enkelte modeller. Hvilke du muligvis kunne tænke dig, kan du blive klogere på ved at læse med i det følgende.

 

Udskudt start er en fiks måde at sørge for, at en fyldt maskine først starter på et tidspunkt, du fastsætter. Måske passer det dig bedst, at den smalle opvaskemaskine først starter, når du forlader hjemmet, eller også foretrækker du, at den vasker op, mens du sover.

 

AquaStop-funktionen er en vigtig sikkerhedsanordning, som sørger for at lukke for vandet ved trussel om oversvømmelse, mens Antifingerprint-featuren simpelthen blot beskytter opvaskemaskinens overflade mod fedtede fingre.

 

Til slut skal du også huske at se på, hvilke programmer opvaskemaskinen har. Måske har du brug for et program, som kan gå lidt mere intensivt til værks, eller måske vægter du opvaskemaskinens evne til at vaske økologisk korrekt højere. Alt dette skal du tænke på, når du vælger din næste smalle opvaskemaskine.

Smal opvaskemaskine vs. almindelig opvaskemaskine

Herunder gennemgår vi nogen af de forskelle, der er på en smal opvaskemaskine kontra en almindelig opvaskemaskine med en bredde på 60 cm.

  • Kapacitet: Da en smal opvaskemaskine er 15 cm kortere i bredden, betyder det naturligvis også, at den har en mindre kapacitet. Mens kapacitet for en almindelig opvaskemaskine er på 13-14 kuverter, er den på 9-10 kuverter for en smal model.
  • Energiforbruget: Smalle modeller er ikke ligeså populære som almindelige og derfor er der ikke ligeså stor fokus på at udvikle de smalle. Det betyder også, at energiforbruget (taget størrelsen i betragtning), er højere for en smal opvaskemaskine. Typisk ligger smalle modeller i energiklasse A-A+, mens energiklassen for almindelige modeller typisk er fra A+ - A+++.
  • Aquastop: Omkring halvdelen af de smalle opvaskemaskine er udstyret med funktione "Aquastop", mens omkring 4/5 af alle almindelige modeller er udstyret med denne funktion. Igen hænger dette sammen med, at der er mere fokus på udviklingen af almindelige opvaskemaskiner.